24.232 – REKORD CRVENE ZVEZDE I EVROPSKE KLUPSKE KOŠARKE I DALJE TRAJE!

Na današnji dan pre tačno deset godina KK Crvena zvezda i navijači crveno-belih ušli su u istoriju svih evropskih klupskih takmičenja pod okriljem Evrolige!

Tog 26. marta 2014. godine crveno–beli su dočekali ekipu Budiveljnika u revanš utakmici četvrtfinala Evrokupa. Navijači našeg tima prepoznali su koliko je ovaj duel važan, pa su Beogradsku Arenu popunili do poslednjeg mesta!

Zvezdaši su to veče želeli da podrže svoj voljeni klub u prvoj utakmici završnice Evrokupa, a ispisali su istoriju – utakmici između KK Crvena zvezda i Budiveljnika prisustvovalo je 24.232 navijača!

Time je oboren rekord Evrolige, Evrokupa, Beogradske arene i svih evropskih takmičenja po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici u zatvorenom. Od tada, pa sve do današnjeg dana niko nije uspeo da dostigne rekord navijača Crvene zvezde, koji su i 10 godina kasnije vlasnici aktuelnog rekorda.

Posled utakmice između KK Crvena zvezda i Budiveljnika kapacitet Beogradske Arene za sportska dešavanja je ograničen na 21.000 ljudi.

Nošeni ogromnom podrškom sa tribina košarkaši Crvene zvezde uspeli da pobede i to rezultatom 79:70.

Posle 40 minuta igre rezultat je bio 63:60, a pošto je razlika bila ista kao i u prvom meču četvrtfinalne serije, gledali smo produžetak.

Heroj pobede crveno–belih je bez sumnje bio Čarls Dženkins koji je na tom meču postigao neverovatnih 29 poena, od čega 18 u poslednjih osam minuta utakmice.

Pored Dženkinsa, najzapaženiju ulogu protiv Budiveljnika imao je Ivan Radenović sa 11 poena i 11 skokova, odnosno Jaka Blažič sa 10. Luka Mitrović i Branko Lazić, današnji prvotimci, bili su akteri ove utakmice, a 10 godina kasnije vlasnici su mnogobrojnih timskih i individualnih priznanja.

Na drugoj strani najviše se istakao Darjuš Lavrinovič sa 17 poena.

KK Crvena zvezdaNikola Rebić, Luka Mitrović, Branko Lazić 5, Jaka Blažič 10, Marko Simonović 2, Boban Marjanović 4, Ivan Radenović 11, Raško Katić 7, Marko Tejić, Demarkus Nelskon 8, Čarls Dženkins 29, Tadija Dragićević 3.

KK Crvena zvezda Meridianbet