Hrabra Crvena zvezda Meridianbet pala u dramatičnom finišu u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Real Madrida u gostima, rezultatom 101:94, u okviru 32. kola Evrolige.

Crveno beli su u Wizink Centru odigrali dobru „mušku“ utakmicu u koju su ušli bez četvorice igrača, ali su se hrabro borili, imali prednost na poluvremenu, pa i maksimalnih +16 tokom drugog dela, ali su pali u neizvesnoj završnici.

Real je i dalje ubedljivo prvi sa 26 pobeda i šest poraza, dok je Zvezda na 16. poziciji sa skorom 11-21.

Kod Zvezde, Nemanja Nedović je ubacio 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija, a dvocifren je bio još Adam Hanga sa 22 poena, šest skokova i sedam asistencija, a u finišu velikim delom i zbog ogromnog umora i potrošnje,  tandem koji je nosio crveno bele, napravio je nekoliko grešaka koje je ekipa Reala materijalizovala i došla do pobede.

Najefikasniji u ekipi Reala bili su  Musa sa 30 i Hezonja sa 20 poena.

Bez obzira na poraz, naš tim je ostavio odličan utisak i prikazao se u dobrom svetlu protiv najdominantnijeg tima Evrolige ove sezone i branioca trofeja. Osim dobrih partija Nedovića i Hange, vredi istaći i dobre epizode Ilića i Smarta.

Trener Janis Sferopulos koji nije na ovoj utakmici mogao da računa ni na jednog pleja (Teodosić, Jago i Topić) izjavio je posle utakmice: “Kako je utakmica odmicala, borili smo se do kraja i to je bilo najvažnije. Znamo svi dobro kvalitet Reala. Nažalost, nismo pobedili, ali kući idemo raspoloženi”, rekao je Sferopulos.

Crvena zvezda Meridianbet: Smart 9, Lazarević, Hanga 22, Davidovac 6, Mitrović 6, Lazić 3, Tobi, Bolomboj 5, Ilić 9, Nedović 30, Gedraitis 2, Gilespi 2;

REAL MADRID: Kozer, Fernandez 3, Abalde 7, Gozales, Hezonja 20, ALosen 2, Rodrigez 3, Tavareš 11, Ljulj 7, Jabusele 16, Endiaje 2, Musa 30.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u subotu za Beograd i odmah počinje pripreme za izuzetno važnu utakmicu 25.kola ABA lige protiv SC Derbija koja je na programu u ponedeljak od 18 sati u hali Aleksandar Nikolić.