Crveno-beli dočekuju Olimpijakos: Želimo pobedu za naše navijače! (ČETVRTAK 19časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridinbet u četvrtak od 19 časova igraju poslednju utakmicu na domaćem terenu u Evroligi ove sezone, a protivnik našeg tima biće ekipe Olimpijakosa.

Jasno je da će izabranici Janisa Sferopulosa imati težak zadatak, jer im u goste dolazi tim koji se nalazi na šestoj poziciji sa skorom od 20 pobeda i 12 poraza.

U prvom susretu ove sezone, tim iz Pireja je pred domaćim navijačima slavio rezultatom 88:85, a tada je najraspoloženiji u našem timu bio Nemanja Nedović sa 26 poena, a pratio ga je Miloš Teodosić sa 15.

Pred utakmicu je o očekivanjima pričao trener našeg tima Janis Sferopulos.

“Igramo protiv ekipe koja je skrojena za nastup na završnom turniru. Imaju iskustva, imaju kvaliteta. To je tim koji se sada bori da obezbedi prednost domaćeg terena. Imaće dodatnu motivaciju. Za nas je takođe veoma važno da završimo regularni deo sezone na domaćem terenu pozitivnim rezultatom. Zato ćemo se boriti svima snagama da sutra pobedimo”.

Razloga za dolazak u Beogradsku Arenu ima na pretek – osim poslednjeg duela našeg tima ove sezone na domaćem terenu u najjačem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu, KK Crvena zvezda proslaviće veliki jubilej.

Pre 50 godina, 2. aprila 1974. godine, crveno–beli su osvojili prvi i za sada jedini trofej u nekom evropskom takmičenju. To je ujedno bila i prva evropska titula za neki tim iz Srbije.

Zato, Zvezdaši dođite u Arenu u što većem broju da još jednom u svet pošaljemo najlepšu crveno-belu sliku i pozdravimo heroje našeg kluba, koji su pre pola veka ispisali istoriju košarke!