Da pokažemo pravo lice – Crvena zvezda Meridianbet dočekuje SC Derbi (ponedeljak 18h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otvaraju plej of seriju ABA lige utakmicom sa ekipom SC Derbi.

Meč je na programu u ponedeljak od 18 sati u Beogradskoj Areni, a tim povodom u subotu je održana konferecija za medije na kojoj su pred start završnice ovog takmičenja u kome su crveno beli obezbedili prednost domaćeg terena, govorili trener Janis Sferopulos i naš kapiten Branko Lazić.

Kapiten Branko Lazić: „Došli smo do plej-ofa u ovoj sezoni, što se tiče Jadranske lige mi smo prvobitni cilj ostvarili, obezbedili smo prvo mesto i prednost domaćeg terena. Neki novi mini cilj je sada polufinale, i idemo od faze do faze. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje, obradujemo naše navijače, ali i da se iskupimo celokupnoj Zvezdaškoj javnosti za prethodnu utakmicu koja zaista nije bila na nivou Crvene zvezde. Želimo da u ovoj plej-of seriji pokažemo da je to bio samo jedan loš dan, i da se svima zahvalimo na celoj sezoni i ogromnoj podršci koju smo dobijali. A to možemo na najbolji način tako što bi osvojili ABA ligu i vratili trofej u naše vitrine“ rekao je Lazić.

Pre pitanja, novinarima se obratio i naš trener Janis Sferopulos:

Došli smo do plej-ofa ABA lige i našeg glavnog cilja. Borili smo se svih ovih meseci kako bismo zauzeli prvu poziciju na tabeli posle ligaškog dela, i time obezbedili prednost domaćeg terena. Sada je vreme za taj glavni deo, prvi protivnik je ekipa SC Derbija. Dobar tim sa kojim smo igrali pre dve nedelje. Želimo da se posle onakvog poraza u Evroligi podignemo, pokažemo reakciju, i vratimo se našim dobrim igrama i rezultatima“.

Branko Lazić je proglašen za najboljeg defanzivca ABA lige, osim o tom priznanju koje je dobio treći put u svojoj karijeri, takođe je govorio o važnosti domaćeg terena: „Svi znamo koliko je prvo mesto važno i zato smo se toliko trudili da zauzmemo to prvo mesto i obezbedimo prednost domaćeg terena. Naravno, trudićemo se da to što više iskoristimo, ali moramo da prikažemo i dobre igre na terenu. Kada govorimo o samom priznanju za najboljeg defanzivca, zahvalio bih se čitavoj ekipi na tome, jer košarka je timski sport, timski se igra i za ovaj trofej zaslužan je ceo tim. Hvala im na tome“.

Trener Sferopulos je upitan „da li je pratio prethodnih godina završnice ABA lige i shvatio važnost domaćeg terena:

Znam šta se dogodilo prošle godine i znam koliko je bitna prednost domaćeg terena. Ona jeste važna, ali postaje nevažna, ukoliko ne možete da sačuvate svoj teren. Publika je ta koja nas nosi i nadam se da ćemo obradovati navijače na kraju. Moramo da budemo spremni da zaštitimo naš teren, da se borimo za svaku utakmicu. Svi znamo da su utakmice plej-ofa nešto drugo i moramo da se borimo uvek, počevši od prve utakmice koju igramo na domaćem terenu.  Utakmica protiv Efesa je bila kakva je bila, jedna od najlošijih i moramo da reagujemo. Zaista smo besni na sebe i želimo da se vratimo dobrim utakmicama i dobrim rezultatima. Ovu plej-of seriju želimo počnemo fokusirani i da damo svoj maksimum rekao je Sferopulos koji je dodao da je Stefan Lazarević pod znakom pitanja zbog upale i neće trenirati u subotu, dok će se Nikola Topić u sastavu tek kada počne da trenira 5 na 5 (u planu sledeće nedelje).

KK Crvena zvezda Meridianbet poziva sve naše navijače da dođu u ponedeljak u Beogradsku Arenu i pruže podršku timu na početku završnice takmičenja u kome se cilj dobro zna. Do njega možemo doći, i to se zna samo zajedno!

Meč Crvena zvezda Meridianbet – SC Derby igra se ponedeljak od 18 sati, drugi meč serije na programu narednog ponedeljka od 18.30 u Podgorici.