Druženje sportista Specijalne Olimpijade Srbije i prvotimaca crveno-belih u Areni (Video)

Ovog vikenda je održana završna trening radionica sa našim drugarima iz Specijalne Olimpijade. KK Crvena zvezda Meridianbet, dugogodišnji partner Evrolige i ovogodišnjeg projekta “Together We Grow”, organizovao je trening u Areni koji će sportisti Specijalne Olimpijade Srbije dugo pamtiti. Ujedno ovo je bilo i završno druženje na terenu u okviru programa “Zajedno rastemo”.

Na parketu na kojem naši prvotimci vode borbu na najvećoj sceni, sportisti Specijalne Olimpijade Srbije ostvarili su jedan od svojih snova – prvi put su odradili ceo trening u Beogradskoj Areni.

Međutim, nije to bila jedina radost mladih sportista. Pred kraj treninga su im se pridružili i naši prvotimci, kao i čitav stručni štab što je dodatno usrećilo sve prisutne. Usledio je zajednički pozdrav svih prisutnih na centru terena, kao i fotografisanje, a potom su i svi učesnici dobili poklone.

Nije slučajno da su sportisti Specijalne Olimpijade Srbije složno izjavili da im je ova subota najsrećniji dan u životu, što samo potvrđuje uspeh svega što radimo zajedno i uspeh samog projekta.

“Izuzetno smo zadovoljni i ponosni desetom realizovanom akcijom između KK Crvena zvezda i Specijalne Olimpijade Srbije u okviru društveno-odgovornog programa Evrolige One Team. Ove godine smo bili prisutni tokom cele evroligaške sezone kroz razne treninge i akcije i to je dosta značilo našim sportistima za napredak na svim poljima. Zahvalio bih se svima u Klubu, našem ambasadoru Stefanu Lazareviću i partneru IDEA koji je učestvovao u programu “Zajedno rastemo”. Svim srcem smo uz crveno-bele u nastavku sezone i borbi za trofeje i sa nestrpljenjem čekamo novo druženje!” istakao je Saša Stanojević direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Ambasador projekta naš Stefan Lazarević je dodao:Uvek je lepo kada vidite osmeh i radost na licima sportista Specijalne Olimpijade Srbije. Kao jedan od ambasadora ovog projekta, moram priznati da sam izuzetno ponosan na sve što smo uradili ove sezone i zaista mi je drago da smo uspeli da usrećimo naše velike prijatelje i da pokažemo da zajedno rastemo i šta sve možemo! Ovi momci i devojke su i nama primer i motivišu nas da budemo bolji, jer je njihov stav i energija nešto što svima može biti primer i model ponašanja!”

Podsećamo, dresovi u kojima su naši prvotimci igrali utakmicu protiv Olimpijakosa, a koji su imali poseban bedž na sebi u čast 50 godina od osvajanja prvog i za sada jedinog evropskog trofeja KK Crvena zvezda, su dati na aukciju, a sva prikupljena sredstva biće donirana Specijalnoj Olimpijadi Srbije.

Trening održan u subotu nije bio još samo jedan u nizu – bio je to simbol zajedništva, snage volje i bezgranične ljubavi. KK Crvena zvezda Meridianbet je još jednom dokazao da nije samo klub, već porodica sa svima koji dele iste vrednosti.

Ujedinjeni u nameri da zajedno rastemo, sanjamo i ostvarujemo snove, nastavljamo put ka svetloj budućnosti, gde je sport most koji nas povezuje!