Juniori KK Crvena zvezda posle velike borbe pobedili Borac i obezbedili polufinale Završnog turnira

Juniori KK Crvena zvezda su posle velike borbe uspeli da obezbede mesto u polufinalu Završnog turnira, pošto su u petak bili bolji od Borca rezultatom 85:84 (22:22, 15:29, 28:19, 20:14).

Najraspoloženiji u pobedi našeg tima bio je Kostić sa 16 poena, poen manje dodali su Erić i Marjanović, dok je do 12 brojao Radovanović.

Sada je pred crveno-belima polufinale koje je zakazano za subotu od 16h, a protivnik našeg tima biće bolji iz duela BKK RadničkiVojvodina.

Dobro su naši juniori ušli u meč, poveli sa 5:0, a onda su protivnicima dozvolili da dođu do izjednačenja (7:7), a potom i do vođstva sredinom prve četvrtine (9:12). Ipak, nije to vođstvo dugo trajalo, pošto su izabranici Branka Jorovića sjajnom odbranom, a onda i poenima u napadu opet uspeli da obezbede osetnije vođstvo (20:12). Međutim, posle tajm-auta protivničkog tima, Borac je uspeo da se opet potpuno rezultatski vrati u utakmicu, pa je rezultat posle prvih deset minuta bio 22:22.

Velika borba je nastavljena i u drugoj četvrtini, a onda je usledio blagi pad u igri juniora KK Crvena zvezda koji su protivniku dozvolili da ode na +6 (26:32), pa je trener Branko Jorović morao da reaguje tajm-autom. Međutim, nije to urodilo plodom, već je Borac uspeo da u narednih par napada dođe dvocifrenog vođstva, pa smo videli još jedan tajm-aut koji je zatražio trener naših juniora (27:40). U istom ritmu se igralo do isteka 20. minuta, a rezultat je posle prvog poluvremena bio 37:51 u korist Borca.

Juniori KK Crvena zvezda su u trećoj četvrtini zaigrali mnogo bolje – agresivnije u odbrani i konkretnije u napadu, pa je logičan sled okolnosti bio smanjenje zaostatka, što se i desilo – 49:55. Nastavljena je velika borba sve do kraja ovog dela igre, ali naše mlade nade nikako nisu uspevale da pređu vođstvo, a rezultat posle 30 minuta igre bio je +5 za Borac – 65:70.

Nastavili su crveno-beli u sjajnom ritmu i u poslednjoj deonici, a izabranici Branka Jorovića su posle trojke Erića sredinom ovog dela igre uspeli da vrate prednost (76:74). Do isteka poslednjih 10 minuta viđena je velika borba, a pobedu je u poslednjim sekundama našoj ekipi doneo Novak Bjelica – 85:84.