Juniori KK Crvena zvezda vicešampioni Srbije, Andrej Kostić najbolji strelac Završnog turnira

Juniori KK Crvena zvezda poraženi su u finalu držanog prvenstva od ekipe Mege rezultatom 122:84.

Najraspoloženiji u crveno-belom taboru u utakmici za titulu bio je Andrej Kostić sa 30 poena, dok je Stefan Marjanović dodao 14. U ekipi Mege najbolju partiju pružio je Jović – 39 poena.

Juniori KK Crvena zvezda su u meč za titulu ušli nešto sporije i već tokom prve četvrtine dozvolili protivniku dvocifrenu prednost. Crveno-beli su na momente, najviše zahvaljujuću Marjanovići, uspevali da koliko-toliko priprete vršnjacima iz Mega, ali to nije bilo dovoljno, pa je protivnik posle prvih deset minuta finalne utakmice imao velikih +15 (17:32).

Druga četvrtina nam nije donela ništa drugačiju igru našeg tima, a rezultat posle prvog poluvremena bio je 40:73 u korist Mege.

Naši momci su se svim silama trudili da u drugom poluvremenu priprete protivniku i smanje zaostatak, ali ispostaviće se, prednost Mege je bila nedostižna. Na kraju, “ružičasti” su slavili rezultatom 122:84.

KK Crvena zvezda: Kostić 30, Radovanović 9, Bjelica 6, Erić 7, Dragićević, Drobnjaković 10, Vitorović 1, Pavlović 1, Mihajlović, Marjanović 14, Nedeljković, Kovačević 6.

Naš Andrej Kostić proglašen je za najboljeg strelca Finalnog turnira, a takođe se i našao u idealnoj petorci.