ABA liga očima statistike – drugi deo

KK Crvena zvezda Meridianbet nastavlja sa analizama ligaškog dela regionalne ABA lige, a sada se naš tim stručnjaka pozabavio ukupnim brojem ličnih grešaka ekipa, kao i ukupnim brojem slobodnih bacanja.

Kada pogledamo statistiku i uporedimo ukupan broj ličnih grešaka koji je suđen domaćinu u odnosu na protivnika, jasno se vidi da je Partizan prvi i u odnosu na prateći Zadar, je na +11, odnosno ukupno je napravio 559 faulova, dok su protivnici ukupno napravili 640.

Kada govorimo o našoj Crvenoj zvezdi ona se nalazi na sedmom mestu, sa ukupno napravljenih 559 ličnih grešaka, dok je protivnicima dosuđeno 545 faulova, te su crveno-beli u minusu 14.

Što se tiče trećeg srpskog predstavnika u ABA ligi, ekipa Mege je na poziciji ispod KK Crvena zvezda, sa ukupno napravljenih 591 faulom, dok su protivnici ukupno napravili 575 ličnih grešaka (-16).

Kada govorimo o ukupnom broju izvedenih slobodnih bacanja, Mega je najbolje “plasiran” srpski tim – nalazi se na drugom mestu sa ukupno 609 izvedenih slobodnih bacanja, dok su protivnici ukupno izvodili 541 bacanje (+68).

Partizan je odmah ispod Mege, sa ukupno 581 izvedenim slobodnim bacanjem, dok su protivnici ukupno šutnuli 534 penala (+47).

KK Crvena zvezda je na osmom mestu, sa skorom od 500 izvedenih slobodnih bacanja, dok su protivnici izveli ukupno 490 slobodnih bacanja (+10).

U tabelama se može videti kako su rangirani klubovi po ova dva kriterijuma suđenja.

Tim sudijskih eksperata KK Crvena zvezda nastaviće sa analizama u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige.