ТРИДЕСЕТИ ПУТ ДАЈЕМО КРВ – ЦРВЕНО-БЕЛА КРВ 27. И 28. ЈУНА

У четвртак и петак, 27. и 28. јуна, 2024. године, одржаће се јубиларна тридесета акција добровољног давања крви у организацији УГ Делије Север, СД Црвена звезда и Института за трансфузију крви Србије, под слоганом „ТРИДЕСЕТИ ПУТ ДАЈЕМО КРВ“ у склопу традиционалне акције „ЦРВЕНО-БЕЛА КРВ

Нова акција одржаће се крајем овог месеца, тачније 27. и 28. јуна, као и увек у Медија центру Стадиона „Рајко Митић“, од 10-18 часова.

Резултати досадашњих акција су фантастични. Током претходних 29 акција је прикупљено преко 12.000 јединица крви (близу 6 тона прикупљене крви). Готово 3.000 поносних давалаца је управо током акције „Црвено-бела крв“ први пут дало крв, а можемо да се похвалимо да је наша акција најдуготрајнија од свих акција овог типа. Рекорд је забележен у августу 2019. године, када је за два дана прикупљено 1.488 јединица крви.

Осим на стадиону нашег фудбалског клуба, хуманост можете показати и дати крв у и још неким градовима, о чему ћемо обавестити јавност благовремено!

Ми Звездаши смо више пута у прошлости показали да имамо велико и хумано срце, а нова, јубиларна тридесета акција добровољног давања крви права је прилика да још једном покажемо да је Црвена звезда велика породица која на много начина доприноси читавој заједници!

Наглашавамо да је ово период године када је велики дефицит давања крви, те је веома важно да се баш сада сви они који желе да донирају крв одазову, јер је реч о критичном периоду, као и да једна јединица крви може да спаси и до три живота.

Крв могу да дају све особе узраста  од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, покажите хуманост!