Преминуо наш некадашњи капитен Миливоје Мика Матић (1938-2024)

КК Црвена звезда са жаљењем обавештава јавност да је у понедељак у 86.години живота преминуо наш некадашњи капитен и првотимац Миливоје Мика Матић.

Бивши капитен Црвене звезде, Мика Матић рођен је 07.06. 1938. године у Београду.

Од 1952.године био је члан наших млађих категорија захваљујући тадашњим члановима нашег клуба Соколовићу, Борку Јовановићу и Петровићу који су га наговорили да се опроба у кошарци и прикључи Црвеној звезди. Већ годину дана касније био је и најбољи играч млађих селекција.
Тренирао је под диригентском палицом Браце Алагића. Из године у годину је напредовао и то није промакло будном оку Небојше Поповића који га је 1956. године са непуних 18 година пребацио у први тим Црвене звезде.

За први тим Црвене звезде дебитовао је у првом колу 22.04.1956. године против Љубљане и на тој утакмици је забележио 15 поена. Играо је на месту бека, за први тим Црвене звезде наступао је у наредних десет година, био је и капитен наше Црвене звезде.

Одиграо је 165 утакмице и постигао 954 кошева. Последњу утакмицу у Звездином дресу одиграо је 29.10.1966. године на Малом Калемегдану против екипе Жељезничара из Карловца.

Играчку каријеру завршио је 1966. године, али је остао уз Црвену звезду и постао је клупски лекар и вођа тима. На том месту остаје све до 1976. године када прелази у Завод за спортисте на Кошутњаку.

КК Црвена звезда Меридианбет, Председник, УО, комплетан менаџмент и сви запослени упућују изразе најдубљег саучешћа породици Миливоја Мике Матића.

Време и место сахране биће саопштени накнадно.