Црвено бели јачи од свега у неспортској атмосфери Мораче!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су Будућност у “Морачи” са 75:73, у оквиру петог кола регионалне АБА лиге.

О утакмици нећемо пуно… јер је у понедељак увече најмање спорта било у Подгорици. Црвено бели су кренули лошије, губили 30-20 а онда успели да подигну ниво игре ухвате прикључак у завршници првог полувремена (33:37).

За хватање нападачког ритма у другом полувремену заслужан је био најефикаснији Немање Недовића (убацио кључну тројку за вођство) да би у финишу након убачених пенала Теодосића и добре одбране Гедраитиса наш тим стигао до заслужене победе.

Толико о утакмици у којој се нажалост средином другог полувремена повредио Џоел Боломбој (о тежини повреде знаће се у уторак након додатних прегледа у Београду) у којој је блистао Недовић, а тим издржао невиђен притисак који нема благе везе са спортом!

Три прекида, увреде на рачун супруга играча, играча, представника и челника клуба, као и избацивање из дворане челника клуба… уз 20-минутни прекид у последњој четвртини, све то смо видели у понедељак увече – и неодољиво је подсећало на пролеће 2019.године! Делегација КК Црвена звезда Меридианбет је издржала све и однела врло важну победу, а о „декору“ у дворани Морача нека се позабаве челници АБА лиге, о чему као клуб упозоравамо од почетка сезоне.

Црвену звезду Меридианбет је до победе предводио Немања Недовић са 24 поена (6/8 за три поена) уз три скока и исто толико асистенција, пратио га је Коди Милер-Мекинтајер са 13 поена уз по седам скокова и асистенција.
Трећи са најбољим учинком био је Џоел Боломбој, који је завршио меч раније због повреде, уписао је осам поена уз четири скока и једну асистенцију.

БУДУЋНОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 73:75 (17:16, 20:17, 21:19, 15:23)
Дворана: “Морача” (Гледалаца: 4.200)
Судије: Саша Пукл, Јосип Радојковић, Денис Хаџић
Црвена звезда Меридианбет: Милер-Мекинтајер 13 (7ск., 7ас.), Кенан 6, Теодосић 6, Митровић, Лазић, Калинић 5 (5ск.), Даум 3, Боломбој, Гиедраитис 7, Плавшић 3, Недовић 24 (6/8 за три), Дос Сантос

Будућност: Саломон 5, Илић 2, Меги 12, Славковић 3, Танасковић 8 (8ск.), Ферел 5, Јовановић 3, Дрежњак, Омић 9 (6ск.), Рајт 20, Азубике, Камењаш 6 (11ск.)

Тренер Јанис Сферопулос: „Будућност има квалитет, дерби утакмица у којој су оба тима могла да однесу победу. Детаљи који су одлучили победника ишли су нама наруку. Два велика детаља су била важна за победу. Прво одбрана, јер смо Будућност спустили на 73 поена. Друга ствар је Недовић. Не причам често о појединачним случајевима, али данас је био сјајан, погодио је неке велике шутеве, преузео одговорност и донео нам победу. Не можемо да будемо срећни, јер је Боломбој доживео озбиљну повреду. Не знамо још тачан степен, али имаће контроле у уторак и знаћемо више. Једини разлог зашто нисмо задовољни јесте стање Боломбоја. Повредио је колено”, рекао је тренер црвено белих.

Екипа се у понедељак увече одмах враћа за Београд, а пут у Мадрид следи у среду. Наредни меч у АБА лиги црвено бели играју у Задру наредног викенда.