Црвена звезда Меридианбет без Боломбоја, али и беле заставе иде у Мадрид (четвртак, 20.45 часова)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадиће од 13 часова у среду тренинг, након кога следи заједнички ручак и пут у Мадрид где их у четвртак очекује меч 5.кола Евролиге против екипе Реала.

Утакмица у Мадриду на програму је од 20.45 у “Визинк Центру” а црвено бели на ту утакмицу путују ослабљени без Џоела Боломбоја који је изванредно стартовао у новој сезони, али и доживео повреду против Будућности у Подгорици због које га неће бити на паркету извесно време.

Пред бројним новинарима у дворани “Александар Николић” тренер Јанис Сферопулос најавио је меч са наредним противником, али И најавио долазак Филипа Петрушева чији је окидач за долазак била И повреда Џоела Боломбоја:

Увек је тешко играти у Мадриду, али са друге стране ми ћемо организовати нашу игру. Знамо шта треба да радимо. Најбитније је борити се за сваки посед, за сваку лопту. Тактички, пратићемо оно што смо вежбали у нападу и одбрани. Она утакмица из претходне сезоне И ова која нам предстоји немају везе, изузев имена тимова. Неки играчи су исти, али Реал има стил који се не мења. Играју брзо, квалитетни на свим позицијама, користе разне поставе. Могу да играју разне игре, а ми се стално прилагођавамо. Читамо шта раде и играмо како планирамо”.

О повратку Филипа Петрушева: “Пратили смо маркет ако се нешто неочекивано догоди, што се нажалост и десило. Као што рекох, окидач за нас је била Џоелова повреда. Мислим да су управа, председници, сви, цела организација сјајно реаговала након повреде и почели преговоре за Петрушева. Очекујемо да ће Филип бити брзо спреман. Биће потребно неко време – неколико дана да научи систем, напад, одбрану, али одмах ће бити у ростеру. Важно је имати домаће играче. Увек верујем у српске играче. Где год сам тренирао, трудио сам се да имам најбоље играче из земље. Срећан сам што се Филип враћа и мислим да његовим доласком додајемо још једног играча који ће нам помоћи да остваримо наше циљеве”, закључио је Сферопулос.

Рокас Гедраитис: “Реал је изузетно тежак противник, морамо да играмо добру кошарку у одбрани пре свега. Имају високе играче, биће тешко, али имамо своје шансе. Од тимске одбране мора да крене све, знамо колико су добри. Рекао бих да имају добру ротацију, добар тим. Морамо да играмо као тим у одбрани пре свега и да ће све онда бити добро”

Црвено бели се након утакмице у Мадриду одмах селе у Задар где их за викенд очекује утакмица 6.кола АБА лиге против екипе Задра, док је наредне недеље на програм друго дупло коло у коме ће црвено бели поново гостовати овога пута у Каунасу, а онда И дочекати Панатинаикос у дворани “Александар Николић”.