Crvena zvezda deo Fajnal fora Evrolige

Fajnal for Evrolige održao se u Beogradu u periodu od četvrtka do subote. On je u našoj prestonici okupio najbolje ekipe Evrope, a KK Crvena zvezda mts bio je aktivan učesnik brojnih događaja. Počelo je sve u sredu sa događajem u kom je prvotimac Stefan Lazarević bio aktivan učesnik, baš kao i deca iz Specijalne Olimpijade Srbije koja je dugogodišnji partner Crvene zvezde. 

U četvrtak je održan biznis samit u organizaciji Evrolige. Jedan od govornika bio je direktor KK Crvena zvezda mts Nemanja Vasiljević. On je  polaznicima Evroliginog master programa govorio o razvoju Kluba u prethodnih deset godina na svim poljima. Ipak, noseće teme bile su rad mlađih selekcija kluba, kao i strategija Crvene zvezde koja je dovela do rekordne prodaje sezonskih ulaznica u sezoni 2019/2020. Bila je to velika čast za Crvenu zvezdu i samog Vasiljevića jer su govornici bili isključivo emininentni ljudi iz sveta evropske košarke koji su najpozvaniji da govore na temu biznisa u sportu.

Već u petak je ponovo Klub bio deo događaja koji obuhvata Fajnal for Evrolige. Naime, u Fan zoni na Savskom Trgu održan je trening u kom su učestvovala deca iz Specijalne Olimpijade Srbije uz pomoć ambasadora Fajnal Fora koji su istinske legende evropske košarke. Duško Savanović, Igor Rakočević, Dejan Tomašević, Matjaž Smodiš, Ramunas Šiškausas, Džo Arlauckas, Patrik Femerling, Dejvid Rivers… trenirali su zajedno sa polaznicima One Team programa među kojima su bila fantastična deca iz Specijalne Olimpijade Srbije.

Međutim, to nije bilo sve. Posebno iskustvo za decu imalo je i svoje veliko finale. Naime, u uveritiri finalne utakmice deca iz Specijalne Olimpijade Srbije su izašla i na parket ’’Štark arene’’. Prepuna dvorana nagradila ih je gromoglasnim aplauzom. Naši heroji će to sigurno pamtiti zauvek.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1528069162605629440

U subotu je Evroliga i donirala BKT bicikle KK Crvena zvezda mts. To je na specijalnoj ceremoniji učinila direktorka za razvoj Evrolige Abigail Martin Maldonado.

Najveći događaj klupske evropske košarke nije mogao da prođe bez aktivnog učešća Crvene zvezde i to na najbolji mogući način govori o radu Kluba i čvrstim vezama sa Evroligom. Njih čuvamo i negujemo, a uprava, mendžment, stručni štab i igrači činiće i dalje sve da crveno-beli budu na mesto koje im pripada. To nije moguće bez vas i zato je važno da Crvena zvezda ne bude sama. Zvezdaši, vidimo se u hali, a tamo gradimo put za sve što dolazi.