EL: Crvena zvezda putuje u Istanbul, najteži mogući start protiv Efesa

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u popodnevnim časovima u Istanbul gde ih u petak (19.30 časova) očekuje najteži mogući start ovogodišnjeg izdanja Evrolige, protiv aktuelnog prvaka ekipe Anadolu EFES.

Crveno beli će u četvrtak odraditi trening u Beogradu, a nakon zajedničkog ručka krenuti put Turske.

Meč koji se igra u dvorani „Sinan Erdem“ u petak od 19.30 časova, biće 13.duel dva tima u Evroligi, a poslednji meč odigran je u Beogradu na zatvaranju ligaškog dela prošle sezone i završen je pobedom crveno-belih 93:85.

Trener KK Crvena zvezda mts Vladimir Jovanović: „Čeka nas najteža i najlakša utakmica u isto vreme. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, da nije bilo korone, verovatno bi i tri puta zaredom osvojili. Na već sjajan sastav dodali su igrače poput Polonare, Klajburna i Žižića, pokriveni su na svim pozicijama. Na nama je da odigramo muški, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i da iskoristimo prilike koje nam se ukažu. Želim da vidim ravnopravnu igru sa Efesom, da im pariramo u košarkaškim segmentima. Bio bih zadovoljan ako bih primetio napredak u odnosu na prethodni period. Idemo polako, popravljamo našu igru i hoćemo da budemo pravi kada bude najpotrebnije” rekao je trener crveno belih koji pred ovaj meč ima problema sa povredama igrača:

Imamo neke kadrovske probleme, igraćemo bez Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, ali smo i za to spremali rešenje, iako nije lako kombinovati. Raspored nam ne ide baš na ruku, jer imam opet gostovanja u prvih sedam kola Evrolige. Ne znamo kada će se njih dvojica da se vrate, radili su deo treninga sa timom, ali ne znam kada će moći da rade pod kontaktom.”

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde i neko ko je „prošao“ praktično sve duele sa Efesom je i kapiten Branko Lazić:

Gostujemo aktuelnom šampionu i sigurno će biti teško, s obzirom na kvalitet rivala i velika pojačanja, uz to igra se na njihovom terenu. Ali želimo da damo sve od sebe, da odigramo našu najbolju utakmicu, i naravno pokušamo da dođemo do pobede. Igraju bez Larkina, ali nas čeka veoma zahtevan zadatak, tu je Vasa Micić. On se nalazi u grupi igrača kojeg ne može da sačuva jedan čovek već je za tako nešto potreban angažman celog tima. Pritom, ne smemo da potcenimo niti jednog igrača Efesa već da igramo kako smo trenirali i planirali tokom sedmice za nama“ rekao je Lazić.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd u subotu u ranim popodnevnim časovima, i odmah počinje pripreme za meč sa ekipom Budućnosti koja je na programu u ponedeljak i predstavlja derbi 2.kola ABA lige.