Duško Ivanović “Momci rade dobro, strpljenja i vere, fokus je samo na ASVEL-u”

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ASVEL u utakmici 8. kola Evrolige.

Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ igra se u 19 časova, a karte za ovu utakmicu nalaze se u prodaji od prošlog četvrtka na sajtu našeg tiketing partnera tickets.rs.

Ulaznice za meč koji označava i kraj izuzetno teškog starta najelitnijeg evropskog takmičenja (crveno-beli će imati samo 3 domaćinstva u prvih 9 kola) prodavaće se i na blagajni hale na dan utakmice sa početkom u 13 časova.

Crvena zvezda je dobila novog prvog trenera, trofejnog i iskusnog Duška Ivanovića koji je u ponedeljak imao predstavljanje na izuzetno posećenoj konferenciji za medije, i odmah nakon toga prionuo na posao – jer vremena nema!

Debi Duška Ivanovića na klupi biće upravo protiv šampiona Francuske sa kojim je Crvena zvezda igrala neke vrlo zanimljive mečeve u Evroligi.

ASVEL u Beograd stiže sa skorom 3-4 i nakon poraza od Žalgirisa u Lionu, dok Crvena zvezda kreće u novi početak, sa novim trenerom, novom energijom i za nijansu lakšim rasporedom u kome će do kraja kalendarske 2022. godine odigrati veći broj domaćih utakmica.

Ovo će biti 13 .duel dve ekipe, trenutni rezultat je 6-6.

Na prvom „otvorenom“ treningu za medije, novi trener crveno-belih Duško Ivanović je rekao:

Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta sutra, biće dobro“ rekao je novi trener o utiscima nakon dva dana i nastavio:

Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je ,nema opravdanja“.

O Asvelu: „Ekipa koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre 1 na 1, puno igrača koji mogu da reše te situacije 1 na 1, i imaju Fola koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri“.

O atmosferi na tribinama: „Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomogne – ali oni, igrači moraju to da urade“ rekao je Ivanović i dodao da je „trenutno najvažnija utakmica sa ASVELom“.

Kapiten Branko Lazić: „Treniramo punom parom zaista jako, i dosta je pažnje stavljeno na te detalje koje ćemo pokušati već sutra da primenimo na utakmicu. Verujem da ćemo uz pomoć našh navijača i uz  pomoć tih detalja na kojima radimo prethodna tri dana uspeti da zabeležimo pozitivan rezultat u četvrtak. Sve je za sada kako treba, akcenat je na detaljima”.

O ASVEL-u: „Jedna ekipa koja igra brzu i agresivnu košarku, videli smo u nekim utakmicama bez obzira na razliku u stanju su da preokrenu utakmicu. Moraćemo da ih pritiskamo po celom terenu, da im ne dozvolimo tu tranziciju i slobodu u igri“ rekao je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda mts – ASVEL igra se u četvrtak od 19 časova, a već u subotu (zbog duplog kola EL) slede i obaveze u ABA ligi i utakmica sa Cibonom u hali Aleksandar Nikolić sa početkom u 16 časova.