Ivanović: Promena u odbrani važna; Nedović: Počeli smo da verujemo…

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvu pobedu na gostovanjima ove sezone, u Berlinu tamo gde praktično nisu pobedili u Evroligi.

Pobeda nad Albom čekala se od 2015.godine, ali je dočekana u utorak uveče uz bučnu podršku velikog broja navijača Crvene zvezde na tribinama dvorane “Mercedes Benc”.

Druga pobeda zaredom za novog trenera Duška Ivanovića koji je izneo svoje viđenje ove dramatične utakmice:

Naša promena u defanzivi blia je veoma važna, jer smo u jednom trenutku imali velikih problema sa pikenrolom, pa smo u jednom trenutku odlučili da preuzimamo sve i to je bila veoma dobra odbrana za nas. Šta je bilo ključno? Zaustaviti tranziciju i brze šuteve”, rekao je Ivanović za kraj.

Jedan od junaka ove pobede bio je I Nemanja Nedović. Promašaj na isteku 40og minuta ga nije “usporio”. U produžetku je dao ključan doprinos pobedi:

Naš mentalitet se promenio. Počeli smo da verujemo u sebe, pre svega. Naravno, uz prilagođavanja dolaskom novog trenera. Mislim da smo sada više tim, to je ono što nas je vodilo do pobede, jer nije lako pobediti Albu u Berlinu u produžetku. Trener je promenio  detalje u pripremi, imali smo jasnu ideju kako da napadnemo Albu i kako da se branimo. Naravno, pokazali smo da ima još mnogo mesta za napredak, ali uzeću ovu pobedu” rekao je Nedović I poslednjom izjavom u Berlinu pozvao naše navijače da napune halu u četvrtak u Beogradu:

Pobeda će nam dati veliku energiju. Iscrpljeni smo, ja sam iscrpljen, ali uz punu halu se nadam da ćemo ostvariti još jedan trijumf”, poručio je Nedović.

Utakmica Crvena Zvezda – Makabi igra se u četvrtak sa početkom u 17.30 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.

Dođite I podržite naše momke uz pune tribine – sve će biti lakše!