Crveno beli sve brojniji, stiže Anadolu EFES (petak, 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u petak (Beogradska Arena, 20 časova) ekipu Anadolu Efesa.

Crveno-beli ovu utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju nakon rutinske pobede u Novom Mestu gde su prethodnih godina znali da igraju dramatične i vrlo teške utakmice.

Trener Janis Sferopulos na treningu u četvrtak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ imao je sve veći broj igrača, kapiten Branko Lazić se priključio timskim treninzima, dok je Adam Hanga takođe počeo da radi na fizičkoj spremi.

O predstojećem protivniku i utakmici sa turskim šampionom trener Janis Sferopulos je rekao:

Igramo protiv veoma talentovanog tima. Imaju iskusne igrače. To što imaju nekoliko odustnih ne bi trebalo mnogo da nam promeni u organizaciji igre. Imaju rešenja, igrače koji mogu da pokriju nedostatke, koji znaju da igraju i to rade na visokom nivou. Zato moramo da budemo koncentrisani, da znamo kako da ih branimo. Ako date previše prostora pojedinim igračima, mogu da vas ubiju. S druge strane, moramo da igramo pametno u ofanzivi i nađemo način da ih napadnemo. Rade različite stvari u odbrani, počevši od odbrane pik en rola, moramo dobro da čitamo utakmicu. Želimo da napredujemo, da igramo bolje. Nismo srećni jer smo izgubili prethodnu utakmicu, ali Evroliga je maraton. Morate biti čvrsti i snažni kako bi igrali svaku sledeću. Trenutno nam je najbitnije da sutra odigramo dobro” rekao je trener crveno belih.

Stefan Lazarević: „Veoma važna evroligaška utakmica pred domaćom publikom. Izuzev Fenerbahčea, u poslednje vreme nemamo pozitivan rezultat u Evroligi. Petak je pravi trenutak da se to promeni. Iza nas je odlična utakmica u Novom Mestu. Smatram da su pojedini saigrači uspeli da podignu formu protiv Krke i očekujem dobru utakmicu. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada nam je najvažnija naredna. Tako ćemo i posle nje razmišljati o sledećoj” rekao je Lazarević.

Ovo će biti 19. susret protiv ekipe iz Istanbula, a trenutno skor je 12-6 za tursku ekipu. Prvi meč dva kluba odigrala su još daleke 1981. godine (29.12.1981), a revanš u Pioniru crveno-beli su dobili rezultatom 103:82 (22.01.1982).

Utakmica se igra od 20 časova u Beogradskoj Areni, a već u nedelju crveno beli na istom mestu dočekuju i ekipu Cibone pre odlaska na duplo kolo u Španiju (Valensija – sreda, i Vitoriju – petak).