Timska pobeda crveno-belih za prednost u polufinalnoj seriji (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su u petak uveče pred punim tribinama dobro poznate hale “Aleksandar Nikolić” uspeli da savladaju ekipu Mege rezultatom 103:73 i tako povedu u polufinalnoj seriji ABA lige.

Podrška sa tribina niti u jednom momentu nije manjkala. Takva atmosfera dodatno je doprinela sjajnom trijumfu naših košarkaša, koji su čitavu utakmicu odigrali na visokom nivou i tako ostavili protivnika bez bilo kakvih šansi za pobedu.

Izabranici trenera Janisa Sferopulosa su na pravi način iskoristili 11 dana pauze, vredno radili i spremali se za predstojeće utakmice i izazove. Nošeni podrškom sa tribina dominirali su tokom čitavog duela, a “potvrda” u vidu statistike je stigla odmah po završetku duela – čak pet naših igrača ostvarilo je indeks korisnosti 15 (Tompkins, Bolomboj, Nedović, Gedraitis i Jago), dok se svih 12 igrača koji su se u petak našli u sastavu KK Crvena zvezda upisalo u listu strelaca.

Poenterski su najraspoloženiji bili Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović sa po 13 poena, dva poena manje upisao je Trej Tompkins, dok su Miloš Teodosić i Jago imali po 10 poena i po pet asistencija.

Nikola Topić se u tim vratio u drugoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Studentskog centra, a u petak je protiv Mege imao zapažen učinak od osam poena, šest asistencija i četiri skoka.

Sve poene KK Crvena zvezda Meridianbet u prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige protiv Mege možete pogledati u priloženom videu.

Zvezdaši, hvala vam na neizmernoj podršci – još jednom smo pokazali da smo prava crveno-bela porodica!