Nedović blistao u novoj pobedi KK Crvena zvezda nad Partizanom, svi poeni crveno-belih na jednom mestu (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su uspeli da odbrane domaći teren, pošto su u prve dve utakmice finalne serije, pred krcatom halom “Aleksandar Nikolić”, uspeli da pobede Partizan.

U prvom duelu odigranom u ponedeljak izabranici Janisa Sferopulosa slavili su sa 85:82, dok je u utakmici odigranoj dva dana kasnije rezultat bio 80:73 u korist crveno-belih.

Atmosfera u krcatom Pioniru bila je neverovatna tokom prve dve utakmice finalne serije, a naši igrači nošeni ogromnom podrškom Zvezdaša uspeli su da u sredu nametnu svoj ritam igre, iako je posle prvog poluvremena rezultat bio nerešen – 38:38.

Tokom treće četvrtine se vođstvo konstantno menjalo, ali su crveno-beli sjajnom igrom, pametnim odlukama u napadu i agresivnošću u odbrani, uspeli da tokom poslednjih deset minuta steknu prednost koju su čuvali do kraja i slavili sa 80:73.

U drugoj polufinalnoj utakmici zablistao je Nemanja Nedović sa 21 poenom, a sve poena postigao u je u prvom poluvremenu, dok je tokom drugog dela igre Nemanja je odigrao izuzetno kvalitetno i pametno na oba kraja terena.

Džoel Bolomboj upisao je deset poena i to svih deset u drugom poluvremenu. Iako je naš centar brzo ušao u problem sa ličnim greškama, te nije imao ofanzivno zapaženu ulogu tokom prve dve četvrtine, to se promenilo tokom drugih 20 minuta, a njegovi poeni u poslednjoj četvrtini bili su izuzetno bitni u pobedi crveno-belih.

Sjajnu partiju smo videli i od kapitena Branka Lazića, koji je baš kao i Bolomboj upisao 10 poena. Bio je Lazić sjajan u odbrani baš kao što smo to od njega i navikli, a napadački je bio na pravom mestu baš u pravo vreme, pogodivši neke izuzetno bitne šuteve.

Međutim, nije pogled na statistiku dovoljan da bi se shvatilo kako je KK Crvena zvezda igrao u sredu – timski!

Miloš Teodosić je upisao devet poena uz čak sedam asistencija, a njegova pravovremena dodavanja saigračima bila su jedna od ključnih stavki i stvaranju osetne razlike tokom drugog poluvremena. Takođe, ogroman doprinos imao je i Trej Tompkins, koji je pogodio dve izuzetno važne trojke u prelomnim momentima susreta.

Dejan Davidovac je bio siguran u napadu, Rokas Gedraitis je odigrao odlično odbranu i svako je dao svoj doprinos u veoma bitnoj pobedi našeg tima u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

Sve poene KK Crvena zvezda u pobedi nad Partizanom u drugoj utakmici finala regionalne lige pogledajte u priloženom videu.

Finalna serija se sada seli u Beogradsku Arenu, a treća utakmica je na programu u nedelju od 20.30.

Najzanimljivije momente druge utakmice finalne serije pogledajte u videu koji sledi.